PER PRIMERA VEGADA, UNA PERSONA CEGA i amb discapacitat física motriu, el gironí Isaac Padrós, completa la volta en caiac individual a l’illa de Menorca. És un recorregut aproximat de 160 quilòmetres, realitzat entre el 22 de setembre i el 4 d’octubre. Dividit en un total de 9 etapes. I amb forta tramuntanada en el tram final que ha dificultat força completar el repte #kayaknolimitsmenorca .

Els caiaquistes van arribar a la rampa del Port de Ciutadella, al llarg de la tarda del divendres, 4 d’octubre, fent la darrera etapa entre Cala Morell i Ciutadella. Aconseguint així, completar la Volta a l’illa de Menorca, encetada el 22 de setembre passat, des del mateix punt.

Isaac Padrós, afiliat a la ONCE, estudiant de la Universitat de Girona (UdG), col·laborador de la Fundació Eurofirms i President de l’Associació Multicapacitats, va sortir el passat 22 de setembre del Port de Ciutadella, acompanyat del caiaquista expert Rai Puig que ha fet la volta a l’illa de Papua, i ha realitzat el recorregut de Vancouver a Alaska, de Canadà i els Estats Units. Padrós ha seguit les instruccions de Puig, s’ha guiat pel so i la música de l’equip del seu company. Durant tota la travessa s’ha rodat un documental que es presentarà a diversos festivals de cinema.

Aquesta aventura és possible gràcies al patrocini de la Fundació Eurofirms, la Universitat de Girona i l’Associació Multicapacitats, i la col·laboració de la Fundació de Persones amb Discapacitat de Menorca, en el marc d’un conveni amb la Fundació Foment Turisme Menorca, amb la participació del Consell Insular, i compta amb el suport de l’ONCE. El repte ha aconseguit nombrosos col·laboradors, com l’Ajuntament de Girona, Menorca en Kayak, Wala, Cafès Cornellà, el Celler de Can Roca, Grup Lapsus, Lluito per tu, Conviure amb Capacitats-Bassegoda Park, SK Kayak i Ocean 52.

L’experiència de l’aventurer Rai Puig, i les ganes de superació i d’eliminar prejudicis del gironí Isaac Padrós, han estat fonamentals per completar el repte Kayak No Limits Menorca. Aquest èxit demostra que les capacitats superen les barreres i els prejudicis. que demostra que les capacitats superen les barreres i els prejudicis.

A l’aventura Kayak no limits Menorca destaquen les capacitats de les persones, i no les seves limitacions. Alhora, es mostra allò que es pot assolir, potenciant la confiança, l’esforç, el compromís i l’amistat. També juga un paper important la defensa del medi natural, el Mediterrani, que és l’origen de la biodiversitat i que cal preservar. És un repte que promou la diversitat i el respecte a les persones, per valorar les seves potencialitats, i allò que poden oferir

Els aventurers van arribar de retorn, a l’aeroport del Prat de Barcelona, el 6 d’octubre.

El dia anterior, el dissabte 5 d’octubre a la tarda, van participar a la XIV Edició de les Jornades Menorca en Kayak. Amb la conferència “Kayak No Limits”, a l’Auditori de Ferreries, a on van explicar la primera Volta a Menorca a cegues, els seus secrets i les impressions d’un repte espectacular i únic. Ambdós van explicar la seva experiència, a un públic variat, amb diferents autoritats menorquines, i caiaquistes de nivell nacional i internacional, per exemple, alemanys i britànics.