L’Associació Multicapacitats, i la Fundació Eurofirms, hem aplegat el dia 1 de desembre, al centre de Girona, al voltant de 70 entitats solidàries, grups musicals i empreses locals en la Tercera Edició del Posa’t al meu lloc. Celebrant així el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat del 3 de desembre, i que reivindica les capacitats de les persones amb discapacitat.

Destaquen entre tantes activitats, el torneig de futbol inclusiu a 3 del F.C Girona Genuine, format per nois i noies amb discapacitat intel·lectual i que juguen a la màxima categoria estatal, mostrant el seu potencial. L’exhibició de rescat en alçada, a la taulada del Mercat del Lleó dels Bombers de Girona, el taller de castells amb els Xoriguers de la UdG, la masterclass d’activitats físiques del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya. O l’exhibició de gossos de rescat amb CTAC Girona.

Ha estat l’edició més completa, i amb més activitats, fins a 38 diferents. L’esport accessible ha comptat amb el bàsquet adaptat del Basquet Girona i Mifas, que ha fet també un circuit d’obstacles per entendre com es viure la ciutat amb cadira de rodes. El GEiEG ens ha permès gaudir de bicicletes adaptades. També hem tingut tennis adaptat, amb la Fundació Tommy Robredo. I hem conegut la boccia, esport adaptat similar a la petanca, amb la Federació Catalana d’Esports de Persones amb Discapacitat Física.

En edicions anteriors, del Posa’t al meu lloc es van superar les 2000 persones de públic, al llarg de la jornada. En aquesta 3a edició hi ha hagut  més de 30 carpes i moltes activitats, exhibicions i espectacles, a la Plaça Salvador Espriu i la Plaça del Mercat del Lleó de Girona, amb empreses del país, associacions i entitats, amb la solidaritat com a principal lema.

És una festa per fer visible la discapacitat. Perquè sigui acceptada i integrada com una mostra de pluralitat i diversitat. Compta amb el suport de l’Ajuntament de Girona, el patrocini del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, amb el segell Turisme Inclusiu Pirineu de Girona, i la col·laboració del Consell Comarcal de Gironès, DipSalut i Válida sin Barreras.

Hem comptat amb l’ajut de més d’una trentena de voluntaris, que agraïm moltíssim el seu esperit solidari, per ajudar en aquest jornada, de la Universitat de Girona, el Voluntariat de la Caixa, socis i sòcies de Multicapacitats, i persones solidàries.

El primer de desembre, és el Dia Mundial de la lluita contra la Sida, i per això ha obert l’acte l’Associació Comunitària Anti-Sida de Girona ACAS. La Fundació Eurofirms ha mostrat en un taller com identificar les nostres emocions. El Patronat de Turisme Costa Brava Girona, amb el segell Turisme Inclusiu Costa Brava Pirineu de Girona, patrocinadors de la festa, aporten un autobús adaptat, facilita informació sobre les places de turisme accessible que tenim a les nostres comarques. I és que el turisme accessible cada cop pren més força en l’oferta turística, perquè és valor afegit i és obrir nous mercats.

Xocolata i cafès exquisits

Els assistents s’han llepat els dits amb la xocolata del Celler de Can Roca, el nostre restaurant més internacional, gràcies a la feina de Joan, Josep i Jordi Roca. Hi ha hagut actuacions pel públic familiar, com les versions elegants dels Double Chick, música cubana amb Emilio Sánchez, la màgia d’Eduard Juanola i el show d’Oriol Serra. La batucada dels Papaya Jam han obert la festa.

Cafès Cornellà i el Club del barista ha preparat cappuccinos i espressos professionals. hem tingut partides simultànies d’escacs inclusius i accessibles, amb el Club d’Escacs Gerunda. Hi ha hagut fins i tot, uns ponis de la Hípica Raúl Pinteño, ideals per a la equinoteràpia, perquè aquests animals tan intel·ligents, ajuden a les persones amb discapacitat, amb estimulació, afecte i companyia. L’ONCE, per exemple, ha realitzat un taller de Braille, per posar el nostre nom en aquest llenguatge, i descobrir com podem llegir sense veure-hi.

Els Multicapacitats i Multicapacitades trenquem barreres. Com a funció social, de festa i de denúncia, celebrem El Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, el dia 1 de desembre, a Girona, amb el lema Posa’t al meu lloc. Perquè volen que la societat entengui els nostres problemes, i reconegui les nostres capacitats.

Volem informar a molta gent, i obrir el cor a molts d’altres. Perquè facin seu, el Posa’t al meu lloc, a la vida, i al seu dia a dia.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *